CategoriesІнше

Правила та термін зберігання корму для котів

2ef0e28328b21f9a9eccd442d3c5c53c
Людина, тебе взагалі корм зберігати вчили чи як?

Мало хто думає про те, що корм для кішок, як і корм для будь-якої іншої тварини, мало тільки купити і насипати. Дуже важливо ще й зберегти його в стані прийнятному для вживання хвостатим другом.

Сучасні магазини для тварин пропонують величезний асортимент кормів. Як кажуть, на будь-який смак та колір! І гаманець. Але турбота про котика не закінчується покупкою та видачею порції корму. У цьому ланцюжку дуже важливою ланкою є зберігання.

Від того, наскільки точно дотримуватись інструкцій із зберігання корму (зазвичай вони є на упаковці з кормом) залежить не тільки товщина гаманця власника, а й життя та здоров’я тварини. Якщо котику дати зіпсований корм, то він навряд чи його їстиме, але це не точно. Якщо котик все ж таки з’їсть зіпсований корм, то діапазон наслідків може бути від розладу шлунка, до важкого відправлення. Воно вам треба? Відповідь очевидна.

Усі корми для котиків можна розділити на дві групи: сухі та вологі. Залежно від того, який корм воліє Ваш котей умови зберігання будуть відрізнятися.

Сухий корм

Головні вороги сухого корму – сонячне світло, волога та атмосферний кисень. Відповідно для збереження всіх вітамінів та мікроелементів такий корм слід зберігати у прохолодних, сухих місцях без доступу прямих сонячних променів.

Як варіант, можна купувати корм у маленьких упаковках. Так, у великому мішку купити однозначно дешевше, але зберігати корм у герметичній упаковці простіше.

Не забувайте герметично закривати пакет з кормом. Використовуйте для цього спеціальні затискачі або впаяний у пакет зиплок. Альтернативою цьому може бути контейнер, що щільно закривається. Природно непрозорий. Важливим моментом є те, що висипати корм із пакета в контейнер варто лише якщо останній виготовлений із інертного матеріалу. Скло чи кераміка.

Вологий корм

З вологим кормом справи трохи складніше. До сонячного світла, кисню та вологи приєднується ще й час. Максимальний час життя такого корму після відкриття упаковки – 48 годин.

В основному їх пакують у консервні банки, тетрапаки чи ламістери. Ще є так звані паучі (дивна назва). Із ними все просто. Відчинили. Висипали. Профіт. Варто лише дотримуватися рекомендацій, вказаних на упаковці, і все буде добре.

Залишки корму упаковані в інші тари слід пересипати в контейнери, що щільно закриваються, виготовлені з інертних матеріалів. Зберігати контейнер з кормом слід у холодильнику. Зазвичай рекомендують зберігати в такий спосіб корм трохи більше 24 годин. Варто прислухатись! Як гадаєте?

Якщо залишити такий корм у відкритій упаковці, почнеться процес окислення. Наслідки очевидні.

У будь-якому випадку варто пам’ятати, що Наведені вище рекомендації — це скоріше доповнення до інформації, яка вказана на упаковці корму для котиків, а не сувора інструкція до дії.

Не забувайте балувати своїх вухатих друзів смаколиками!