CategoriesКорисна інформація Статті

Чому коти люблять запах хлорки?

1617831432 32 p koshka oboi kot spit na spine 42
Яку небезпеку несе хлорка для котів?

Помічали, як поводиться кішечка, коли хоче «гуляти»? Така поведінка у домашніх улюблениць викликає викид естрогенів (статевих гормонів). Але таку реакцію можна поспостерігати, давши котейці непеталактон (у народі: ‘котячу м’яту’), а все тому, що котяча м’ята діє на хвостатих, так само як героїн — на людей. На організм котофея вона діє подібно до феромонів. Її запах вводить пазуристих вихованців у стан ейфорії.

Отримувати своєрідний «кайф» котик може від валеріани чи запаху продуктів з урахуванням хлору. Він може почати мурчати, тертися об джерело “аромату”, розмовляти ‘своєю’ мовою з продуктом, пускати слини, валятися поряд або в обійми з предметом, що сподобався. А таким предметом може бути будь-що, починаючи від ваших черевиків і закінчуючи пробкою від раковини.

То чому коти люблять запах хлорки?

У котейок потужніший нюх, ніж у нас, саме нюх і може цьому сприяти. Також незвичайна пристрасть може бути пов’язана з феромонами, які і впливають на зміну в поведінці та фізіономії мурчиків.

Хлор, як і інші «котячі наркотики» нагадує котам їхні статеві феромони, що і викликає таку цікаву, і навіть трохи божевільну поведінку вихованця.

Токсичність хлорки та відбілювача

Думаємо багато хто з нас бачили лайфхаки, де хлоромістким засобом малюють на чорних футболках або роблять цікаві візерунки. Хлор виїдає чорний колір, залишаючи світло-рудий відтінок. Хоча продукти на основі хлоридів і викликають гарний настрій у котиків, але нам слід подумати про їхню безпеку.

На упаковках часто малюють значок, що застерігає, що означає, що при попаданні на шкіру розчином необхідно терміново промити місце контакту, оскільки можна отримати сильний хімічний опік. Якщо речовина потрапить усередину можна відбутися просто нездужанням, але все залежить від його концентрації.

Отруєння хлоркою кішки

Сильно концентровані продукти можуть спричинити отруєння, що потребує невідкладної допомоги. Блювота, біль у горлі, рясне виділення слини та біль у животі є деякими ознаками отруєння.

Що робити, якщо кішка отруїлася хлоркою?

Але якщо тварина отруїлася випарами (надихалася), у неї з’явиться кашель, стане важко дихати, і можуть виникнути блювотні позиви. Почервоніння навколо рота може свідчити про отруєння.

У разі отруєння, насамперед потрібно промити шлунок: дати кішці води чи молока. Також обов’язково промити очі та уражені ділянки. Але найкраще відразу звернутися за невідкладною допомогою до ветеринара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *