CategoriesКорисна інформація Статті

Що якщо кіт – монстр?

monstr kot edited
Я лихо! Я лихо! Я темна сила!

Є коти, як коти. Шпалерку “підклеять”, кігтики підточать об шафу або диван. А є справжні вигоди пекла, з яких енергія так і пре. Для такого звіра маршрут холодильник – голова людини – перевернутий лоток – звична справа. Що ж із ними не так?

У нас ще з дитинства є якийсь стереотип, який прийшов до нас із казок, що кішка гуляє сама собою. Така собі загадкова тварина, яка пізнала Дзен і цілими днями ніжиться в променях сонця і мріє про свіжу сметану.

Насправді все зовсім не так. Якщо одні котики спокійні та поступливі, то інших просто розриває від надлишку енергії. Усі як у людей. Але якщо зіпсувати шпалери або оббивку дивана для хвостатих друзів справа звична, то зіпсоване взуття, дроти зарядок та інші приємні на зуб предмети ніяк не вписуються в рамки буденності.

Як приборкати запал кімнатного монстра? Ось кілька порад від передових зоопсихологів.

britanskaia korotkoshiorstnaia koshka koteika mordochka vzgl 300x191 1 edited
Себе приборкуй. Я кіт.

Проблеми зі здоров’ям. Одна з причин поганої поведінки котиків – проблеми зі здоров’ям. Коти можуть поводитися в таких випадках дивно. Іноді навіть агресивно.

Так що не поспішайте лаяти котика за чергову пакость. Може варто таки дістати перенесення?

Гормони. Якщо Ви не позбавили свого пухнастого Дон Жуана бубонців, то не варто відкидати варіант, що поклик природи – причина девіантної поведінки.

У такі періоди кіт готовий зубами вигризти дірку в цегляній кладці, аби добратися до своєї Дами Серця.

Їжа. Так! Їжа. А якщо точніше, то неповноцінний раціон. Перегляньте склад кормів тварини. Можливо в них немає всіх необхідних мікроелементів або вітамінів у потрібній кількості. А може, просто дістав котея цей проклятий корм. Бажання погризти що-небудь у такому випадку, якраз спроби котика добути речовин для свого організму.

Нудьга. 90% відсотків усіх випадків, коли кіт розносить будинок — банальна нудьга.

Поки людина активно проводить час на роботі, у барі з друзями маленькому котею одному будинку абсолютно нема чим зайнятися.

А закони фізики ніхто не скасовував і накопичена енергія має бути кудись витрачена. Якщо це не активна гра з людиною, це активна гра з черевиками, рукавичками, проводками та іншими речами до яких може дотягнутися котяча лапа.

Що робити якщо кіт розносить будинок у пух і порох? Відповідь очевидна. Запропонувати йому альтернативу. Наприклад, кігтеточку-будиночок. Або ігровий комплекс для тварин. Важливо пам’ятати, що можна купити тисячі іграшок для кішки та зайняти її вільний час. Але любов вихованця можна тільки заслужити.

5 коментар

  1. Wow, this article is pleasant, my sister is analyzing such things, thus I am
    going to inform her.

  2. Great job. I really enjoyed what you had to say, and
    more than that, how you presented it. Too cool!

  3. Lovely shop! I am loving it with my cat!! Will come back again❤️

  4. I know this website presents quality based
    posts and extra information, is there any other site which provides
    these kinds of information in quality?

  5. I could not refrain from commenting. Exceptionally well
    written!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *