CategoriesКорисна інформація Статті

Щеплення для котів За і Проти

privivka ot chumki koshke logo
Лікарю, ти що? Скажений?!

З появою будинку кошеняти у новоспечених власників тварин виникає багато питань, серед яких обов’язково є питання з приводу доцільності вакцинації.

Досвідчені ветеринари стверджують, що вакцинація потрібна. Незалежно від того чи живе кішка строго у квартирі чи регулярно відвідує вулицю. Кішок прищеплюють від низки захворювань із певною періодичністю та дозуванням. Загальна схема вакцинації виглядає так:

  • Вакцинація у віці 8 – 9 тижнів.
  • Вакцинація віком 12 тижнів.
  • Вакцинація у віці року із наступним щорічним циклом.

Точніший графік складає фахівець виходячи з індивідуальних особливостей кожного котика.

Аргументи “за”

Вакцинація котика — гарантія запобігання багатьом захворюванням тварини. Знову ж таки повторимося, що ізоляція кішки в квартирі не дає стовідсоткової гарантії, що кішка не в групі ризику. Небезпечні для кішки мікроорганізми з вулиці може принести людина на одязі, взутті, руках.

Довідка про вакцинацію — котячий закордонний паспорт. Якщо Ви хочете подорожувати зі своїм котиком світом, то не затягуйте і терміново записуйтесь на прийом до ветеринара. Інакше котика затримають на кордоні та депортують додому. Також є ймовірність ризику того, що Вам з котиком відмовлять у продажу квитків у купе до Трускавця, наприклад.

Постійний контроль з боку спеціалістів. Досвідчений ветеринар, перед тим як провести вакцинацію, обов’язково проведе огляд тварини. Чому це добре – цілком очевидний факт.

shoemaker 887007
Людино, вези мене до Туреччини! У мене є всі довідки.

 

Аргументи “проти”

Побічні реакції. Іноді буває, що котик реагує не зовсім заплановано на вакцини. Температура, блювання та ін. Цілком природно, що власнику тварини такі реакції завдадуть чимало клопоту.

Ризик розвитку алергії. Деякі провідні імунологи схильні до того, що щорічна вакцинація тварин – однозначний перебір. Досить зробити щеплення в 8 і 12 місяців. За їхніми словами, щорічна вакцинація підвищує ризик виникнення алергій.

Летальний результат. На жаль, є зафіксовані випадки, коли вакцинація призводила до смертельної пухлини у тварин. Найчастіше за такими випадками стоять або недбалість, або жадібність ветеринарів та/або фармацевтів.

Вести свого хвостатого друга на вакцинацію чи ні – вирішувати Вам. У будь-якому випадку варто ретельно зважити всі за і проти. Запам’ятайте, що навіть якщо Ви маєте можливість найняти найкрутішого корифея ветеринарної справи – це не знімає з Вас відповідальності за свого мурлика.