CategoriesКорисна інформація Статті Цікаве

Як захистити рослини від кота?

b211630
Зростай, Вазон! Я доїм тебе завтра!

Як захистити рослини від кота правильно?

Кожен з нас вдома має улюблений кактус. Або фікус. Або ще якась домашня рослина. Іноді трапляється так, що котик має свої наміри на свійські рослини. Результатами такої зацікавленості хвостатого друга може стати фігурно обрізане листя рослини, зламані гілочки, а то й зовсім — розбитий горщик.

Перше, що може спасти на думку — покарати котейку. Але лаяти чи ще чогось гірше бити котика (Команда Cat Joy впевнена на 100%, що Ви ніколи не піднімаєте руку на своїх котеїв. Ну хіба що щоб котик зміг напасти на ‘злу руку’.) – це не наш метод! Найкращим виходом із цієї ситуації буде вжити превентивних заходів. Тобто зробити так, щоб у котика не було бажання чіпати Ваш улюблений кактус.

Перше, що варто знати: кішка гризе кімнатні рослини не для того, щоб зробити капість. Це в ній каже голос диких предків. У дикій природі котячі вживають як їжу тваринного, а й рослинного походження. Волокна рослин допомагають тварині покращити процес травлення та містять у собі вітаміни необхідні котику. І взагалі. Погодьтеся, що шашлик із салатом смачніший?

Якщо Ви помітили, що котик почав виявляти інтерес до улюбленого вазона – перегляньте раціон тварини. Можливо, варто трохи урізноманітнити або внести корективи в меню вихованця. Відвідайте зоомагазин або ветеринар. Там Вам обов’язково підкажуть як саме можна буде оптимізувати меню.

Але, як ми всі знаємо, сила звички величезна. Швидше за все, щоденна порція салату в меню кішки не відіб’є в неї бажання погризти домашню рослину.

Тримайте лайфхак! Котячий репелент. Нам знадобиться:

  • Пляшечка з розпилювачем.
  • Трішки води.
  • Ефірне масло апельсина, лимона чи лаванди.

Додайте у воду кілька крапель олії та розпорошіть суміш на рослину. Всі! Готово!

Якщо Вам не подобаються аромати запропонованих олій може використовувати інші олії. Вся суть лайфхаку полягає в тому, що котики не люблять аромат цитрусових.

Якщо DIY – явно не Ваше, то можете купити готовий репелент у магазині для тварин. У будь-якому випадку не полінуйтеся заздалегідь проконсультуватися з фахівцем з приводу застосування даних коштів щодо Вашого котика.

Пам’ятайте, що котики довіряють нам!