CategoriesКорисна інформація Породи котів Статті

Чи варто брати кота з притулку?

Забрати вихованця з притулку додому — безперечно добра справа. Але це також досить відповідальний крок. Чи варто брати кота з притулку? Давайте разом обговоримо всі за та проти.

кіт з притулку

Кіт з притулку: побоювання

Характер. Якщо чесно, то так собі “відмазка”, але все ж таки вона має місце бути. Дуже часто люди побоюються, що про котика із притулку нічого не відомо. Жодний у нього темперамент, ні психічний стан.

Вас ніхто не змушує зараз взяти котика і нести його додому. В адекватних притулках завжди можна взяти шефство над котиком. Таким чином Ви зможете ближче поспілкуватися з твариною, пограти й нарешті зрозуміти, якщо між вами іскра чи ні.

У притулках лише дорослі особини. Маячня! У притулках дуже багато кошенят. Знову ж таки, якщо це адекватний притулок, то кошенята перебувають зазвичай на перетримці у кураторів. Це робиться для того, щоб малюк з дитинства звикав до спільного притулку з людиною.

У притулках немає породистих особин. І знову повз. Звичайно ж здебільшого мешканці притулків – звичайні безпородні дворові коти. Але у котиків усі як у людей. І іноді породисті екземпляри опиняються у притулку.

Кіт з притулку обов’язково хворий. Деякі тварини у притулках справді хворіють. Однак, знову ж таки, в адекватних притулках усі тварини отримують ветеринарну допомогу. Тож ймовірність того, що котик із притулку потребуватиме лікування – 50 на 50. Варто зазначити, що якщо брати вихованця у заводчика – ймовірність буде також 50 на 50.

Перераховувати типові побоювання та спростовувати їх можна ще досить довго. Давайте краще поговоримо про переваги, які має кіт з притулку.

  • Безкоштовно! Котика з притулку можна забрати абсолютно безкоштовно. Також Ви заощаджуєте на стерилізації та кастрації.
  • Тварини з притулку вже привчені до туалету.
  • Вони – соціалізовані. Особливо якщо це дорослі кішки. Вони чудово знають, де їм є, де спати і як знайти лоток.
  • Ви допомагаєте боротися з несумлінними заводчиками. На жаль, але жадібність ніхто не скасовував. Деякі особини homo sapiens розводять породистих кішок у жахливих умовах, виставляючи їх на продаж за привабливою ціною.

Ну і взявши котика з притулку Ви отримуєте плюс в Карму та додатковий привід для гордості. Не соромтеся голосно говорити, що ваш вихованець з притулку! Можливо, Ви своїм прикладом зможете надихнути ще когось на добру справу. І хтось ще перестане вагатись, чи варто брати кота з притулку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *