CategoriesКорисна інформація Статті

12 небезпек для кошенят в будинку

photo 2023 07 18 03 00 03

Людська турбота важлива для кошенят.

Ваш дім наповнюється радістю і теплом, коли ви вітаєте нове миле кошеня. Однак, важливо подбати про його безпеку та благополуччя. Кошенята вразливі й можуть зіткнутися з різними небезпеками, досліджуючи своє нове середовище, тому вони потребують особливої уваги та захисту.

Перші кілька місяців у новому домі дуже важливі для кошенят та  їх здоров’я. Саме тому ми підготували цю статтю, щоб попередити вас про потенційні небезпеки, які можуть загрожувати маленькому пухнастику. Кошеня в будинку – це величезна відповідальність. Слідкувати за ним потрібно, так само як і за маленькою дитиною. Адже через свою допитливість вихованець може завдати собі шкоди, що в кращому випадку, загрожує відвідуванням лікаря. Погляньте на 12 небезпек, які можна зустрітись у вашому домі, і як захистити кошеня від них.

Щоб уникнути неприємних наслідків, рекомендуємо ознайомитися зі списком головних небезпек для кошенят.

  1. Пральна машина дуже небезпечна, якщо кошеня в будинку любить спати в затишних місцях. Її потрібно тримати закритою та обов’язково перевіряти перед запуском прання.
  2. Двері можуть завдати серйозної травми як кошеняті, так і дорослому коту. Тому закривати їх потрібно плавно, враховуючи, що деякі вихованці люблять кидатися в отвір, що закривається.
  3. Вікна потрібно тримати закритими, або встановити на них спеціальну сітку. Навіть у режимі провітрювання вони небезпечні. Кошеня в будинку — порівняємо з маленькою дитиною. Він запросто може застрягти в щілини, що може призвести до травм внутрішніх органів.
  4. При переміщенні в будинку, де є кошеня, потрібно пильно дивитися під ноги. Якщо випадково наступити на вихованця, він може серйозно постраждати. Результат неуважності для кошенят – перелом лапки, хвоста і навіть хребта.
  5. Електричні та газові плити. Коти не розпізнають температуру на відстані, тому можуть запросто стрибнути на гарячу поверхню та отримати серйозні опіки.
  6. Дрібні предмети – основна причина травм кишечника чи виникнення його непрохідності. У процесі гри кошеня може проковтнути нитки, шматочки фольги та інші подібні дрібниці. У приміщеннях, де гуляє вихованець, вони повинні бути відсутніми.
  7. Санвузол. Якщо перебуваючи в будинку кошеня впаде у ванну з водою або унітаз, через свої невеликі розміри він не зможе звідти вибратися і потоне. Тому санвузол потрібно тримати закритим.
  8. Відкритий вогонь. Для котів він становить небезпеку в будь-якому вигляді — піч, камін, конфорка, що горить, свічка. Коти дуже цікаві, і в результаті цього, у кращому випадку, обпалюють вуса та брови, у гіршому – одержують опіки.
  9. Праска також небезпечний предмет. Коти не розпізнають температуру поверхні з відривом. Тому при прасуванні або в процесі остигання праски кота потрібно видалити з приміщення.
  10. Кошеня гризе все, у тому числі й дроти. Результат – удар струмом. Відповідно, дроти варто прибрати у недоступне місце.
  11. Побутові хімічні засоби. Коти розумні, вони не стануть їх пити, але запросто можуть забруднитись і вилизатися, що призведе до отруєння.
  12. Ялинка та коти несумісні. Як ми вже говорили, кошеня в будинку, власне, як і дорослий кіт можна порівняти з маленьким дитиною. Саме дерево не становить небезпеки, але новорічна мішура — це основна причина попадання хвостатих на операційний стіл.

Бережіть ваших котиків. Адже їхня любов до вас незрівнянна. Не забувайте дотримуватись правил безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *