CategoriesБез рубрики Корисна інформація Статті Цікаве

Чому коти люблять кукурудзу?

1545511434125150190
Чем я тебе не модель на рекламный плакат?

Кукурудза – цариця полів! Багато хто з нас чув це гасло. Деякі навіть бачили історію пов’язану з гаслом на власні очі. Ініціатива щодо масової посадки кукурудзи була покликана вирішити купу економічних проблем, але йтиметься не про це. Котики, в силу своєї кмітливості та мисливських інстинктів, схильні спостерігати та аналізувати. Відповідно, тренд поїдання кукурудзи вони не пропустили.

Кукурудза – солодка, м’ясиста злакова культура містить у собі масу корисних речовин. Вітаміни А, В, Е, РР, фосфор, калій, кальцій, натрій, залізо, магній. Енергетична цінність 365 ккал на 100гр здатна задовольнити самий звірячий апетит. Крім того, кукурудза сприяє покращенню обміну речовин, покращує настрій та приводить у норму загальний стан організму.

Котик жадібно поїдає кукурудзу може стати несподіванкою для недосвідченого власника. А для людини, яка ніколи не мала справу з кішками (бувають і такі.), подібне видовище прирівнюється до відкриття Колумбом Америки. До речі, кукурудза до нас потрапила саме звідти.

1404144024 250352159
Ом-ном-ном-ном…

Фахівці стверджують, що в поїданні кукурудзи кішкою немає нічого поганого, але варто дотримуватись деяких правил, щоб не зашкодити котійці.

Кукурудза – досить калорійний продукт. Додаючи калорії до раціону кукурудзою, слід компенсувати це винятком інших продуктів. Ожиріння котику не піде на користь – це факт.

Не варто давати надто багато. Перегодовування кукурудзою може призвести до накопичення газів та порушення травлення. Рекомендується використовувати кукурудзу, як ласощі. Невеликими порціями великі заслуги.

У деяких тварин може бути алергія на кукурудзяний крохмаль. У такому випадку слід підібрати альтернативні ласощі.

Якщо відомо заздалегідь про проблеми зі шлунково-кишковим трактом біля мурликів, то варто проконсультуватися з фахівцем. У жодному разі не експериментуйте! По-перше, експерименти над тваринами заборонені женевською конвенцією. По-друге, пронесе! Не сумнівайтеся.

Важливий момент. Не варто пропонувати кішці консервовану кукурудзу. Найчастіше виробники використовують цукор, що не зовсім добре для хвостатих друзів. Перевагу варто віддавати вареній кукурудзі без солі. Деякі виробники котячого корму включають до свого складу кукурудзу. Можна спробувати включити такі корми до раціону.

Чому котики, як один із ласощів, обрали кукурудзу відповісти однозначно — складно. Варто замислитись. Може котеї знають те, чого ми не знаємо?