CategoriesПороди котів Статті Цікаве

А як щодо тигра вдома? Порода котів тойгер — міні хижак в оселі

Порода котів Тойгер

кіт породи тойгерПорода котів тойгер з’явилася в Америці у вісімдесятих роках минулого століття. Оригінальне смугасте забарвлення – наслідок схрещування бенгальських котів та домашніх з незвичайним мармуровим забарвленням. 

Назва toyger утворилася з двох слів англійською мовою «іграшка» – toy та «тигр» – tiger. Світ побачив тойгерів завдяки роботі Джуді Сагден, мати якої – відома фелінолог Джин Мілл – вивела бенгальську кішку.

Поліпшуючи забарвлення мармурових бенгальських кішок, Джуді помітила плями, що нагадують стрілки, на скронях однієї з вихованок. Пошук нареченого для неї продовжувався довго. Прекрасною кандидатурою став бродячий кіт із Кашміру. Він вирізнявся незвичайними смужками на вухах. Особливості, на які не всі звернули б увагу, створили кругове смугасте забарвлення, як у таббі. У свійських кішок він не зустрічається.

Характер

Характер у тойгерів дружній і лагідний, енергійність й любов до забав не вщухає навіть до старості. Вони дуже розумні, спритні та легко навчаються різних трюків. Їх обожнюють люди, які шукають активного та дружнього компаньйона. Від звичайних кішок їх відрізняє лише унікальне забарвлення. Через нього та рідкості породи ціна вихованця середньому не нижче 1800 доларів. 🙀

А які породи котиків вам подобаються?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *