CategoriesКорисна інформація

Завели кошеня? Цікаві факти про ваших улюбленців, допоможуть вам ще більше переконатися у правильності вибору

 

Кішки чудово бачать в умовах слабкого освітлення, однак, попри поширену оману, в абсолютній темряві вони бачити не можуть.

Вуса у кішок є спеціалізованими органами чуття, що виконують тактильну функцію. Вуса кішці в жодному разі не можна видаляти, оскільки цим вона фактично буде позбавлена ​​своєї «системи орієнтації та навігації» у просторі.

Нюх у кішок приблизно в 14 разів сильніший за людський, що дозволяє їм відчувати запахи, про які людина навіть не підозрює.

У кігтях кішок знаходиться пульпа — кровоносна судина, яка доходить практично до кінчика кігтя. У випадках, коли пазурі необхідно підстригти, робити це потрібно з особливою обережністю.

У Німеччині та Швейцарії ампутація кігтів у кішок заборонена законом, а в багатьох інших європейських країнах вона також заборонена в рамках Європейської конвенції із захисту прав тварин-компаньйонів.

Коли кішка задоволена, вона випускає та втягує пазурі на передніх лапах.

У кішок потові залози знаходяться лише на подушечках лап.

Як і в людей, у кішок є домінуюча «рука».

Виявляється, до нашого мозку біологічно ближче мозок кішки, ніж собаки. У нас з кішками за емоції відповідають ті самі ділянки мозку.

Кішки зазвичай правші, а ось коти — шульги.

У власників котів на 30% знижується ймовірність інфаркту чи інсульту.

Фелінотерапія

Виявляється, є особливий метод порятунку як від поганого настрою, так і багатьох захворювань людини. Як відомо, від нервів багато хвороб. Це фелінотерапія, або лікування за допомогою взаємодії людини з кішками. Як показали медичні наукові дослідження, кішки можуть лікувати у різний спосіб:

  • звуком: за рахунок мурчання створюється вібрація на частоті від 16 до 44 Гц; це оптимальна частота, яка активізує захисні функції організму людини та підвищує імунітет;
  • своїм теплом: температура котячого тіла становить 38–39 градусів, вона має м’який прогрівальний та протизапальний ефект;
  • своїм особливим магнітним полем (тварини енергетикою): таким чином кішка заспокоює, знімає поганий настрій, нейтралізує стрес і лікує депресію.

Скільки користі Вам приносять улюбленці. Але чим же Ви можете віддячити пухнастику?

Звичайно, Ви їх годуєте, надаєте їм свій будинок, але не забуватимемо, що котам потрібне своє “укриття”.

Представляємо Вашій увазі “кігтеточку-лежанку”.

Виготовляємо вручну з натуральних, екологічно чистих матеріалів, що є абсолютно безпечним для вашого улюбленця.

Велика перевага кігтеточок-лежанок — це місце для ігор вашого вихованця, а також місце для сну. Форма лежанки стане улюбленим місцем відпочинку.

Тим самим Ваш котик дасть спокій вашим меблям.

 

Подаруйте своєму улюбленцю свій особистий куточок, порадуйте його, адже він так багато для Вас робить!