CategoriesКорисна інформація Статті Цікаве

Кіт на самовигулі за та проти. Кіт vs Вулиця. Хто кого?

tmb 30334 2606

Кіт на самовигулі за і проти

Дозволяти котику гуляти вулицею чи ні? Дозволяти гуляти самостійно чи вигулювати? Який час повинні займати ці прогулянки?
Однозначних відповідей немає. Кожен власник котика повинен самостійно визначитися з відповідями, при цьому ретельно зважити всі за і проти, а їх дуже багато.

Кіт на самовигулі: “За”

Адепти того, що кішка повинна гуляти вулицею, посилаються на те, що це природно. (І десь вони мають рацію)

  • Котик на вулиці має повну свободу дій. Можна вдосталь набігатися, полазити по деревах, спробувати зловити білочку чи горобця.
  • На вулиці котик може зустріти багато своїх хвостатих родичів. З ними тварина може вступати у взаємодію. Особливо це актуально навесні.
  • Сонячне світло. На вулиці його достатньо. А вітамін D у помірних кількостях ще нікому не зашкодив.
  • На вулиці котик може повністю задовольнити свою цікавість. Безліч того, що відбувається на вулиці, дозволить тварині бути всебічно розвиненою.
  • Прогулянки вулицею — це відмінний антистрес і вбивця нудьги, яка може стати причиною багатьох захворювань.

Досвідчені кошатники відзначають, що дуже часто кішка, підібрана на вулиці, намагається повернутися туди назад. Якщо тваринка проситься надвір — не варто їй у цьому відмовляти. Котей, якого не випустили на вулицю, знайде, чим зайнятися вдома, але іноді це може мати руйнівні наслідки. Наприклад, котик почне робити “ремонт” на власний смак.

kot yaica 1600x900 4ab

Самовигул кота: Проти

Кожна медаль має дві сторони. Окрім позитивних наслідків котиків на вулиці можуть чатувати на деякі небезпеки.

  • Інфекції, наприклад, сказ. Саме тому не варто ігнорувати рекомендації лікарів та періодично прищеплювати свого улюбленця. Один із шляхів потрапляння інфекцій в організм котею — ранки, отримані в процесі взаємодії з родичами або як результат неакуратних підкорень висот чергової тополі.
  • Дикі тварини часто нападають на домашніх котів. Наші хвостаті друзі звичайно спритні та сміливі звірі, але не завжди у них виходить успішно відбити атаки. Особливо, якщо Ви мешкаєте поблизу лісопосадки.
  • Людина. Вулиця — це місце, де друг котея (домашня тварина довіряє людині) може стати його ворогом. Неуважний водій за кермом автомобіля. Так звані ‘борці’ з тваринами, які так люблять розкидати отруту вулицями. Нащадки недбайливих батьків, яким не пояснили, що піддавати тортурам будь-яких тварин, не тільки котиків — злочин.
  • Деякі особливо жадібні індивіди людини можуть вкрасти кішку тільки тому, що вона породиста і коштує дуже багато грошей.

Дозволяти котею гуляти на вулиці чи ні – вибір за Вами. Подивіться уважно на свого мурлика. Ви! Конкретно, Ви, і ніхто більше, у відповіді за його життя, фізичне та психологічне здоров’я.

У жодному разі не полінуйтеся відвідати магазин для тварин та придбати для котея нашийник з адресником. На бирці можна вказати прізвисько тварини та контактні дані власника. На вулиці це буде свідчення того, що котик має кохану людину, а вдома просто стильний аксесуар для крутих селфі.