CategoriesКорисна інформація Статті

Чому кіт п’є з унітаза?

photo 2020 07 09 00 15 30

Нерідко господарі дивуються, чому кіт п’є воду з унітаза, раковини, улюбленого гуртка господаря чи іншого резервуара. Але не можна забувати, що домашні коти успадкували від своїх диких предків як інстинкти хижака, так і своєрідну манеру поведінки. Наприклад, прийом їжі та пошук води для домашньої тварини досі залишається цілим таємничим ритуалом, особливо з погляду людини.

Багато господарів часто помічали, що їхні кішки п’ють воду звідки завгодно, але тільки не з ретельно вибраної подвійної годівниці з екологічно чистих матеріалів. Адже кіт, що себе поважає, відмовиться пити або їсти з дешевого китайського пластикового посуду. При цьому кішка може віддати перевагу воді зі глека, в якому відстоюється вода для поливу квітів.

У чому ж причина такої дивної поведінки? Чому кіт п’є воду з унітаза? Давайте це з’ясуємо!

почему кот пьет воду из унитаза

У дикій природі котячі п’ють воду з водойм із проточною водою. Вчені це пояснюють тим, що проточна вода чистіша за стоячу і таким чином тварина піклується про своє здоров’я. Крім того, кішка могла зрозуміти, що вода з “альтернативних” джерел холодніша, а отже краще втамовує спрагу. Звичайно, що в межах квартири такими джерелами можуть стати унітаз або раковина.

Також варто відзначити, що домашня кішка воліє пити воду не там, де вона їсть. Цей момент поведінки тварини теж корінням сягає часів, коли кішки були дикими. Адже для пошуку струмка кішка проходила часом не один кілометр.

Вода для кішки, як і інших ссавців, є важливим каталізатором обміну речовин в організмі. Відомий факт, що в однієї з чотирьох кішок у середньому можуть виникнути проблеми з нирками через вживання неякісної води.

Що ж робити, якщо власника категорично не влаштовують звички кота?

– Насамперед варто подбати про якість води, яку споживають тварини.
– Не лайте тварину.
– Не забувайте унітаз закривати кришкою.
– Запропонуйте кішці джерело зі свіжою та чистою водою замість води з унітаза, наприклад. Поставте кілька якісних мисок для пиття в різних місцях будинку і щодня міняйте воду, ретельно промиваючи посуд. Якщо кішка категорично не хоче пити з новенької високоякісної екологічно чистої миски, спробуйте покласти в неї шматочок льоду з ароматом ласощі.


Пам’ятайте! Зневоднення — небезпечне для вашого вихованця!

Іноді можна залишати кран, що капає, щоб ваша кішка могла попити, але цей варіант підійде, тільки якщо з крана тече відфільтрована питна вода.

У будь-якому випадку, яке б рішення не було обрано, головне, щоб у кота завжди був доступ до свіжої чистої води, це питання здоров’я.