CategoriesКорисна інформація Статті

Вибираємо будиночок для кота — основні параметри та критерії (ч.1)

2328683

Затишний будиночок для кішок дозволяє привчити вихованця до певного місця відпочинку. Хвостаті непосиди люблять ховатися в затишних місцях, через що у їхніх господарів виникає низка проблем – шерсть на одязі, відбитки лап на поверхнях, випадково подряпані меблі. Щоб цього уникнути, необхідно обладнати вихованцю місце для гри та відпочинку відповідно до його переваги.

Будиночок для кота — різновиди

домик для кота кет джой

Будиночків для котів існує безліч різновидів. Їх конструкція розробляється в залежності від переваг наших пухнастих друзів, а також їх породних особливостей. Щоб вибрати відповідний варіант, необхідно звернути увагу на спосіб життя вихованця та його звички.

Для спокійних тварин. Флегматичним вихованцям, які віддають перевагу відпочинку активним іграм, в більшості випадків подобаються лежаки і закриті конструкції. У мережі інтернет можна знайти підстилки, які набувають різної форми. Вони займають мінімум місця (можна брати із собою у подорож), легко чистяться від забруднень, виготовляються із міцних гіпоалергенних матеріалів. М’який будиночок для котів – виріб, який теж популярний у тварин з таким складом характеру. Особливо приваблюють вони кошенят, пухнастих улюбленців у віці та котів, які чекають на потомство. Це відмінний варіант організації особистого простору для вихованця.

Для гіперактивних домашніх улюбленців оптимальний варіант – ігровий комплекс. Це багаторівнева конструкція, яка включає різноманітні лазалки, підвісні іграшки, гамаки, відкриті і закриті майданчики і будиночки для кішки. Якщо ваш чотирилапий друг любить лазити по шторах і влаштовувати тигидим по стінах з регулярними перельотами на люстру – такий варіант йому обов’язково сподобається.

Гамаки. Ідеальний варіант організації місця відпочинку в малогабаритних приміщеннях. Гамак сподобається як спокійній, так і активній тварині.

Будиночок для котів — критерії вибору

Выбираем домик для котенкаКупуючи будинок для котів потрібно враховувати низку обов’язкових критеріїв, від яких залежить безпека вихованця та зручність використання конструкції.

1. Вибираємо вироби лише з натуральних матеріалів. Це може бути деревина, гофрокартон, лоза, тканини та гіпоалергенні наповнювачі. Жодної синтетики та пластику.
2. Звертаємо увагу на якість та надійність кріпильних елементів. Конструкція має бути стійкою та міцною. Інакше її падіння може призвести до травми вихованця та сильного переляку.
3. Враховуємо розміри хвостатого улюбленця. Тісний будиночок для котів навряд чи сприятиме комфортному відпочинку, відповідно, він не матиме популярності.
4. Висота та зручність конструкції теж відіграє важливу роль для пухнастого друга. Якщо стовп нижче 80 см, тварині нецікаво по ньому лазити, а дуже рідкісне розташування майданчиків і поличок ускладнює стрибки під час гри.

Про різновиди будиночків для кішок ми розповімо у другій частині нашої публікації. Опис конструкцій допоможе визначитися з вибором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *