CategoriesПороди котів Статті

Лікой кіт перевертень? Що за чудовисько? Демон у вигляді кота? Суміш кота та щура?

kot-porody-likoj

Пройти повз цих цікавих котиків неможливо. Через незвичайний вигляд вони захоплюють увагу публіки, що любить епатаж. Хоча зовні ці тварини нагадують більше перевертнів, насправді ж — це коти унікальної породи.

Людина, яка не знає про особливості породи, може спершу подумати, що кошеня лікоя чимось хворіє. Зовні вони не схожі на звичних нам милих пухнастиків. Скоріше їх можна сприйняти за опосумів або героїв фантастичних фільмів.

Кіт породи лікой. Історія появи

koshka-porody-likoj

Визнали їх окремою породою у недалекому 2012 році. Природна мутація, завдяки якій з’явилися ці цікаві кошенята, сталася в сім’ї американки Патті Томас.

Сім’я мала просту кішку, і ніхто не очікував появи на світ незвичайних кошенят. Приплід настільки здивував господарку, що вона звернулася за консультацією до сімейства Гоббі, що розводить канадських сфінксів.

Зазвичай у новонароджених кошенят є підшерсток, а вони народилися лисими. У міру дорослішання у них почала з’являтися довга біла шерсть. Генетичне дослідження, якому їх піддали, зробило висновок, що патологій немає і вони здорові. Облисіння сталося через малу кількість волосяних фолікулів. Так з’явився кіт породи лікой.

Лікой кіт перевертень?

І все ж, лікой кіт перевертень чи ні? Дуже великі очі можуть у темряві налякати, адже через них лікої виглядають, як справжні котячі демони.

Народившись без вовни, згодом кошенята обростають білими волосками, які створюють образ «сивих» кошенят. Але це не довго, адже вони швидко линяють.

Назва породи “ликою” означає “котововк” або “кіт-перевертень”. Всупереч моторошній назві, лікої популярні серед котолюбителів, але купити їх — важке завдання. Розведенням породи займається дуже мало людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *