CategoriesКорисна інформація Статті Цікаве

Які запахи не люблять коти?

zhivotnye kot cvety 17308 Можемо посперечатися, що неодноразово кожен щасливий власник пухнастого вусатого та пазуристого дива ставив собі питання, які запахи не люблять кішки… Впізнали себе?😊

Щоб і хто не говорив, але кішки дуже делікатні особи. І, як у людей, у них є улюблені та неулюблені аромати. Це можна використовувати для себе. Якщо кіт повадився відвідувати місця, де йому бути не належить, або ходить у туалет не на лоток, а в затишні куточки (у тапки, під ліжко і не тільки)… Дуже просто відучити його від шкідливих звичок. Достатньо побризкати у цих місцях його найненависнішим ароматом.

Коти мають витончений нюх, тому деякі запахи можуть бути для муркотунів неприємними або викликати дискомфорт. Однак варто зауважити, що реакція котів на запахи може варіюватися в залежності від кожного окремого кота.

Отже, які запахи не люблять коти та які аромати відлякують наших вихованців?

  1. Парфумерія. Так, далеко не всі котофеї затяті противники туалетної води та парфумів коханої людини, але більшість із них негативно ставляться до різких ароматів. Якщо ви любитель парфумерії, але хочете, щоб ваша кішка із задоволенням сиділа на руках, варто уникати дуже насичених запахів.
  2. Цитрусові. Це сильний алерген для наших друзів, тому вони інстинктивно уникають таких ароматів. Якщо кіт почав ходити в туалет у недозволеному місці, найкращий варіант відучити його від цієї шкідливої ​​звички — розкласти там кірки лимона, апельсина або грейпфрута. Згадайте фото в інстаграм з ялинками та хороводом мандаринок.🤭
  3. Будівельна хімія. Ви плануєте ремонт? Не забувайте, що запахи фарби, лаку або клею можуть стати подразниками для вашого пухнастого друга. Подбайте, щоб у цей період він був у приміщенні, що провітрюється.
  4. Спирт, спиртові настоянки, алкогольні напої. Якщо ви хворієте і натираєтесь складом на основі спирту, або ж прийшли додому після вечірки, не дивуйтеся, що кішка не прийде скласти вам компанію для сну. Такі аромати для неї не надто приємні.
  5. Ефірні олії, особливо лаванда, розмарин та лимонник. Всі ефірні олії мають різкий запах, але особливо коти не люблять лаванду, розмарин і лимонник. Це також можна використовувати для того, щоб привчити вихованця відвідувати місця, для нього не призначені. Достатньо збризкати поверхню ефірною олією і кіт не підійде туди ні за що.
  6. Цибуля, часник, спеції та прянощі. Ну, тут і пояснювати нічого не потрібно, вам теж не сподобається спілкуватися з людиною, від якої походить такий специфічний аромат.
  7. Оцет та побутова хімія. Випари таких речовин дуже небезпечні для чутливого котячого носа і загрожують алергічною реакцією і суттєвим роздратуванням слизової оболонки, тому коти, покладаючись на той же інстинкт, уникають контакту з подібними складами.
  8. Ацетон. Запах ацетону, який міститься у деяких лаках для нігтів або клеях, може бути дратівливим для котів.
  9. Сильні амоніакальні запахи. Наприклад, запахи, що походять від сечі або катріджів з кристали для котів, можуть бути неприємними для котів.

Ми перерахували основні запахи, які запахи не люблять коти, але все індивідуально. Якщо ви помітили, що ваш кіт дивно реагує на певний запах, краще уникати його використання в побуті. Тому розкажіть, які аромати не вітають ваші вихованці та поділіться історіями у коментарях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *