CategoriesКорисна інформація Статті

Кіт закопує їжу — чому і що робити?

pochemu koshka zakapyvaet misku 5
Треба…

Чому ж кіт закопує їжу?

Дивні витівки котів – справа звична. То вода в напувалці їм не така смачна, як з-під крана. То потрібно наповнювач для лотка розкидати по всьому будинку. Один тільки нічний “тигидик” чого вартий. Але не варто забувати про те, що всі котячі дива — не дива, а голоси диких предків, які все ще живуть у їхніх головах.

Котики — найкрутіші хижаки на земній кулі. Але навіть у запеклих профі іноді бувають проколи. Не завжди котик повертається зі здобиччю в зубах. Особливо у дикій природі. Щоб не помирати з голоду в таких ситуаціях, дикі пращури котиків придумали закопувати залишки видобутку глибоко в землю. По-перше, на території проживання прайду — чисто. По-друге, після таких прибирань аромати залишків здобичі не приваблюють інших хижаків і не відлякують наступну потенційну здобич.

кіт закопує їжу

З дикою природою все більш-менш зрозуміло. Чому це продовжують робити домашні котики?

Найпоширенішими причинами, чому кіт закопує їжу є:

Надлишок їжі. Ви любите свого мурчика. І від душі, по-царськи, насипаєте їжі в миску. Тварина досхочу поївши вирішує закопати залишки корму на чорний день. Все логічно. Поки є можливість треба потихеньку відкладати запаси.

Кіт не доїдає. Бувають ситуації, що тварина буквально змітає всю їжу та починає судорожно заривати порожню миску. Тут, до ворожки не ходи, трактування однозначне. Кітик не наївся і потребує добавки. У такому разі варто переглянути дозування корму, повноцінність раціону. Якщо з харчуванням все гаразд, то, швидше за все, причина звірячого апетиту наявність паразитів.

Неякісний корм. Моделюємо ситуацію. Ви насипаєте поїсти котику. Він нюхає миску. Ігнорує їжу і починає холоднокровно закопувати миску. Що відбувається?

У котів нюх гостріший за наш. А ще вони себе поважають і зіпсовані продукти їсти точно не будуть. Отже, в першу чергу перевірте терміни зберігання та свіжість продуктів. Виходить, що тварина їсти те, що Ви їй запропонували не може, але просто залишити миску з кормом — теж не варіант. Ось і не залишається нічого іншого бідосі, крім як узяти лопату.

Стрес. Якщо кішка в стані стресу, то вона може намагатися приховати їжу до спокійніших часів.

Невідповідні миски. Так. Котики мають свої вимоги до посуду з якого вони п’ють воду і вживають їжу. Якщо миска котика з якоїсь причини не влаштовує, він обов’язково знайде час у своєму щільному графіку, щоб поховати її. В основному, причини обурень — це невідповідна форма або розмір миски для кота, неприємний запах або текстура самого посуду.

У будь-якому випадку наші кормушки для котів позбавлені всіх недоліків та повністю задовольняють вимоги хвостатих друзів. Ми не гарантуємо, що Ваш кіт перестане закопувати миску після покупки нашої годівниці, але на одну причину для посудного похорону стане менше — це факт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *