CategoriesСтатті Цікаве

Коти-трудяги

У розумінні більшості життя котика минає плавно і без турбот. Сон з перервою на обід, напади нестримного “тигидика” і так по колу. Але не всі котики обирають безтурботне життя гедоніста. Деякі з них справді ходять на роботу і здатні забезпечити не лише себе, а й свою людину. Деякі з котів-трудяг навіть обіймають досить серйозні посади.

Кіт-мер

3104

Знайомтеся! Це – Стабс. Цей милий кіт кремового забарвлення виконував обов’язки мера протягом 20 років. Справа була в місті Талкітна, штат Аляска.

У далекому 1997 жителів містечка не влаштував на виборах мера жоден кандидат виду homo sapiens. А ось кандидатура кошеня без хвостика всім припала до смаку. Таким чином, розгромивши опонентів у тріски Стабс зайняв крісло мера. За час перебування на посту на котика навіть було скоєно замах, але наш герой вижив. Також був момент у біографії мера, коли котея все відверто дістало і він намагався бігти на борту сміттєвозу з міста (кожен з нас іноді трошки Стабс), але втеча не увінчалася успіхом і котик пробув на своїй посаді до кінця своїх днів.

Кішка-станційний доглядач.

Station Master Tama

Станційний доглядач та виконавчий директор станції. Як тобі таке Ілон Маск? Не кожному двоногому така робота по зубах! А ось милаха Тама без особливих проблем справляється зі своїми обов’язками у повному обсязі.

Кішка на прізвисько Тама народилася в сім’ї бродячих котів біля станції Кісі у префектурі Вакаяма (Японія). У 2004 році справи йшли не дуже добре і керівництво залізничної компанії розглядало питання про закриття станції. Під час одного з візитів на станцію президент компанії звернув увагу на триколірну кішку. Це була зоряна година Тами. Пан Міцунобо Кодзіме, президент компанії, визнав у хвостатій миласі традиційний японський талісман, який приносить удачу — манекі-неко. З того часу у кішки справи пішли вгору і стрімка кар’єра з популярністю та світовою славою не змусили на себе довго чекати.

За час своєї служби (ні багато ні мало – 10 років) кішка була удостоєна титулу лицаря Вакаями і встигла підготувати собі гідну заміну — НіТама (Друга Тама)

Кіт-охоронець

45d68c7aded6391347be907c7bbe5b54

Кішка Міллі працює офіційно охоронцем на складі. Незважаючи на те, що тварина з досить милою мордою і не проти побавитися в обідню перерву, навіть не думайте потикатися в довірену їй ділянку! Міллі не гірше за бійцівського пса може вчепитися в порушника.

У 2012 році власник компанії Bandai шукав охоронця на склад іграшок. В очі йому впала бездомна бенгальська кішка, яка ходила по складу, як у себе вдома ретельно все оглядаючи. Пройшовши випробувальний термін, з Міллі підписали договір, і тепер кішка отримує задоволення за свою працю.

Придивіться до свого хвостатого друга! Можливо, біля вас зараз мирно сопить нова зірка екрану, наступний мер вашого міста, новий охоронець з “АТБ” або навіть підкорювач Марса. У будь-якому випадку любіть свого котика і не забувайте його балувати. Можливо, черговий презент допоможе відкрити йому в собі нові таланти.