CategoriesКорисна інформація Породи котів Статті

Якого кота вибрати для дитини – найкращі породи котів зі спокійним характером

якого кота вибрати

Якого кота вибрати для дитини – адже вона так просить котика?

Вам та вашій дитині не вистачає нових щоденних вражень у житті? Заведіть кота, і кожен день буде починатися точно не з кави.😁

Вас спантеличило питання, а чому саме кота, а не собаку, рибок чи хом’яка? Такому рішенню є маса обґрунтувань.

  1. Собаку потрібно регулярно вигулювати, як мінімум – 2 рази на день за будь-якої погоди. І не завжди у вас буде на цей час та бажання.
  2. Рибок не погладиш, та й грати з ними проблематично.
  3. Хом’як, як і будь-який інший гризун — ще той руйнівник. Якщо втече – шукати його доведеться кілька тижнів, а то й місяців. І за цей час у будинку буде погризено все, що тільки можна і не можна.
    Тому оптимальний вибір – це кіт. Але якого кота вибрати?

Яку породу кота вибрати? Розглянемо найкращі породи котів

Ставлячи собі запитання: “Яку породу кота вибрати?” потрібно розуміти, що вибір кота для дитини є важливим і відповідальним рішенням. Коти можуть стати чудовими компаньйонами для дітей, навчаючи їх зв’язку, відповідальності та турботі про інших. Однак, перед тим, як прийняти рішення, важливо ретельно розглянути різні породи котів і знайти того, хто найбільше відповідає потребам вашої дитини та способу життя вашої родини.

Якого кота вибрати — залежить від багатьох факторів, таких як ваш стиль життя, особливості характеру, розмір житла, час, який ви можете приділяти догляду за котом та ваші особисті вподобання. Ось декілька популярних порід котів, які варто розглянути:

photo 2023 07 18 06 04 55

  1. Безпородні коти. Характер мають непередбачуваний, залежно які гени домінували, але дуже доброзичливий. Абсолютно невибагливі, грайливі, люблять господарів.
  2. Ангорці. Дуже життєрадісні особи, трохи шкодливі, але винятково доброзичливі. Відмінно ладнають з дітьми та іншими домашніми вихованцями. Шерсть у них м’яка і довга, тому вимагає догляду та й з пилососом побігати доведеться.
  3. Американські керли. Перше, що привертає погляд, – це вуха. Ні, не так – це вуха! Форму вони мають досить незвичайну. Характер ніжний, дуже лагідні та зовсім не агресивні.
  4. Англійці. Спокійні та дуже інтелігентні. Навіть якщо їх затискати, процедуру переноситимуть зі стоїчним спокоєм. Коли вже зовсім стане несила від підвищеної уваги — гордо розгорнуться і підуть.
  5. Турецька ангора. Ці коти мають здоровий інтерес до дітей та активно граються з ними, а також володіють чудовими комунікативними здібностями.
  6. Абіссінці. Якщо у вас гіперактивна дитина – значить, буде дві. І ваш, і котячий малюк будуть на пару пхати свій ніс куди можна і не можна. І наводити розруху на довколишній території. Зате весело.
  7. Корат. Завдяки своїй розумності та надзвичайній дружелюбності, корати стають чудовими компаньйонами для дітей.
  8. Бурма. Має винятково терплячий характер. Витримує навіть тиск маленьких дітей. Помірковано допитливі та помірковано балакучі. Нявчанням без причини не надокучають.
  9. Скотіш-страйт. Маючи дуже характерний зовнішній вигляд, ці коти володіють збалансованим та витонченим характером, що робить їх чудовими для сімейного спілкування
  10. Бенгальці. Хаос, ув’язнений у невеликому котячому тільці. Наведе розруху за лічені хвилини. Доброзичливі – але не терплять свавілля. Можуть і цапнути, якщо їм надто докучати.
  11. Шотландці. Спокійні, розсудливі, не шкодливі. Але й із ніжностями не люблять перебору.
  12. Перси. Великі пухнасті клубки. До обійм та жмакання ставляться лояльно, дітей люблять, охоче грають. Але вимагають догляду за шерстю, та й прибирання в домі додасться.
  13. Редголи. Абсолютно нешкідливі. Дуже прив’язуються до господарів, і “жмакати” їх можна цілодобово. Ніколи не виявляють агресії.
  14. Сфінкси. Безшерсті коти, які мають високий інтелект та люблять спілкування зі своїми господарями.
  15. Скотіш-фолд. Коти з характерно зігнутими вухами, дружелюбні та справжні компаньйони.
  16. Мейн-куни. Великі, доброзичливі та дружелюбні коти, які добре ладнають з дітьми та іншими тваринами.

Перед прийняттям рішення про породу кота, рекомендую звернутися до спеціалістів, прочитати додаткові джерела про найкращі породи котів і, за можливістю, відвідати різні виставки та притулки, щоб побачити мурчиків різних порід і знайти того, хто найбільше вам імпонує і підходить до вашого способу життя.

А якого котика ви б завели собі? Розкажіть про свої уподобання в коментарях, і поділіться своєю практикою вибору вихованця, якщо він у вас вже є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *