CategoriesКорисна інформація Статті

Прибирання квартири, коли в ній живе кіт

photo 2023 07 18 08 37 31
Усе сама… Усе сама…

Котик у домі – це безумовно радість у домі як для дітей, так і для дорослих. Але коли мова заходить про прибирання житла — виникає низка труднощів та питань, причиною яких є котик. У цій статті ми розберемося: до чого потрібно готуватись, коли в будинку з’являється кіт.

Як часто прибирати та з чого почати?

По-перше, прибирання доведеться робити частіше. І від цього нікуди не втекти, тому що в повітрі постійно висітиме певна кількість частинок шерсті. Про брудні лапи згадувати не варто. Навіть такі охайні тварини, як кішки примудряються іноді наслідити своїми лапками.

Починати краще з банального вологого прибирання. Благо, ми живемо у 21 столітті й професійні засоби для вологого прибирання доступні нам в будь-якому найближчому маркеті.

Вологе прибирання співмешканцям котиків фахівці клінінгових служб рекомендують робити не рідше, ніж раз на два дні. До речі, якщо дозволяють можливості, то можете укласти договір із такою службою. (Або припахати молодшого.)

Способи та засоби для прибирання у квартирі, коли вдома є кіт

Багато господинь використовують під час збирання хлор. Мовляв, дешево та сердито. Сердито — так! Іноді навіть люто. Але дешевизна досить сумнівна. Пари хлору небезпечні для легенів. Наслідками можуть бути, як незначні подразнення слизової оболонки, так і опіки дихальних шляхів. А подумайте, що може статися з котиком? Тваринка може не тільки надихатися парами, а й облизати лапки.

Повторимося знову, що полиці магазинів просто ломляться від сучасних та безпечних миючих засобів. Плюс, сучасні засоби для прибирання не псують дерев’яні поверхні, не роз’їдають лакофарбове покриття.

Шерсть усюди — що робити?

Якщо у Вас кіт з порід з пишною шерстю, то окрім домашнього звіра з розкішною шубою Ви отримуєте в комплекті священну війну з шерстю на усіх поверхнях.

Зібрати її можна різними способами. Пам’ятаєте шкільний курс фізики? (Так ось для чого вона потрібна була!) Наелектризуємо гумову рукавичку на руці й шерсть із поверхні сама налипає на неї. Достатньо потім просто обполоснути рукавичку, щоб змити з неї шерсть.

Також можна скористатися спеціальними липкими стрічками для збирання вовни. Але тут треба уважно читати інструкцію, тому що ці стрічки застосовні не до всіх поверхонь.

Під час активної линьки не давайте кішці доступ до речей, особливо вовняних. У продажу, звичайно є спеціальні щітки для видалення шерсті з одягу, але після кішки, що линяє, вони можуть не впоратися хвилею вовни під час линяння.

І на останок. Якщо регулярно вичісувати котика, то шерсті буде значно менше, а влітку йому буде не так спекотно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *