CategoriesСтатті Цікаве

Кіт намагається привернути увагу

image 284314
Якщо я не отримаю своєї дози уваги, Людино — ти отримаєш свою вазу по шматочках.

Кіт намагається привернути увагу господаря?

Котик без людини дикий котик. Саме спілкування з людиною зробило лютого хижака милим домашнім мурликом. Але не варто забувати про те, що ми відповідальні за тих, кого приручили. Котею необхідно отримувати щоденну дозу взаєморозуміння та підтримки від людини.

Незалежно від того, що всі котики різні їм усім властива одна спільна риса. Наполегливість. Якщо котик поставив за мету поспілкуватися з людиною, то ні джунглі В’єтнаму, ні вогняні стіни напалму не зможуть його зупинити. Крім стандартних маневрів пузом догори та масажу лапками з легким акупунктурою у наших хвостатих друзів є ще парочка методів якими кіт намагається привернути увагу, в арсеналі.

036d20221d40a1c5582564755bd0effb
Значить людина не хоче добровільно пограти зі мною?

 

Няв. Нявчання один з основних способів комунікації кота з людиною. Залежно від тембру та інтонації голосу кішки можна здогадатися, що саме хоче тварина розповісти вам. Цілком штатна ситуація, коли із сусідньої кімнати лунає несамовитий мяу, а при появі господаря котик робить здивований вигляд.

– Я кликав? З чого ти взяв?

Погляд. Цей довгий погляд широко розплющеними очима. Такий собі гіпноз. Просто за котячим наказом кидаєш усі справи й звертаєш увагу на котика. Якщо ви думаєте, що у вас залізна витримка і самодисципліна екстракласу, то гіпно-погляд котея в одну мить переконає Вас у зворотному і змусить підкоритися котячій волі.

image 284371

Ноутбук-лежанка. Дуже поширений спосіб привернути увагу. У ролі лежанки може виступати телефон, планшет, клавіатура ПК настільна книга. Зайнявши коронне місце на ноутбуці кішка як би натякає Вам, що тобі, людина, настав час кинути свої нікчемні справи і купити зоотовари в інтернет магазині Cat Joy. У цій ситуації нічого не залишається, як перейти до магазину зоотоварів та купити котику невеликий презент. Також можна скористатися зброєю кішки та включити на ноутбуці відео з пташками або з білочками, або що там ваш кіт любить дивитися. (Чергову серію Ігри Престолів) Тварина переверне всю увагу на екран і на якийсь час забуде про Вас.

 

Подарунки. Кішки люблять балувати своїх людей. Іноді вони приносять подарунки людині. Це може бути іграшкова миша (А може і жива. Або майже жива.), М’яка іграшка молодшого, черевик або тапок. Але навіть якщо Ви вважаєте себе непорушною скелею, у котея є один заборонений прийом в арсеналі. Котик може принести Вам свою миску! Свою порожню миску! Погодьтеся, тут без варіантів.

 

Екстремізм. Пам’ятаємо про те, що котики наполегливі? Якщо кішці не вдалося мирними методами привернути увагу, то в хід йдуть ‘екстремістські’ способи. Раптовий звук стакана, що падає, зі столу — НЕ безглузда випадковість. Це ретельно спланована акція. Звуки пазурів розривають полотно дверей — НЕ бажання нашкодити. Це — штурм закритих дверей, які відокремлюють котея від Вас. А що ви скажете на бомбардування карнизами? Котик може й таке організувати. Все для коханої людини. І “кусь” за п’ятку під ковдрою теж сюди належить.

Зі сказаного вище можна зробити висновок, що в боротьбі за увагу людини котики завжди домагаються свого. То чому відразу, за першим покликом, не відкласти свої справи і не приділити тварині трохи часу?

Поговори з котом сьогодні, і він поговорить з тобою завтра!