CategoriesКорисна інформація Статті

Небезпечні іграшки для котиків

cat with ball of yarn 136670 9
Людино, це небезпечно?

Дуже часто власники купують мегатонни різних іграшок, кігтеточок та інших товарів для кішок мотивуючись своєю любов’ю до вихованця. Але добрими намірами викладено дорогу… Так, саме туди.

Сучасний ринок пропонує зоотовари у величезній кількості на будь-який смак, колір, кишеню та примху. Достатньо просто загуглити ‘інтернет магазин для кішок’ і все. Якщо до таких предметів, як бійки або напувалки для кішок можна пред’явити певні вимоги, то з іграшками не все так гладко. У цій статті ми зрозуміємо, що може бути потенційно небезпечним для наших хвостатих друзів.

dsc 3956 1

 

Миші на пружинках. Досить забавна та мила іграшка. Але є нюанси. Котик росте і з кожним днем ​​у котячих лапах дедалі більше силішки богатирської. Якщо тварина виявиться досить сильною, то миша з легкістю відривається і котик залишається віч-на-віч з гострим краєм пружини. Варто також врахувати, що пружинки мають властивість стискатися та розтискатися. (Це їхнє призначення.) Котей може бути не готовий до такого аперкоту.

 

Гумові іграшки. Вони приваблюють нас яскравими квітами та химерними формами. А Ви спробуйте цю іграшку вкусити, перш ніж дати її котику! Смачно, чи не так? А запах ‘дешевого китаю’ як Вам? На ринку зоотоварів зараз дуже багато гумових іграшок із токсичної гуми. Основними ознаками такої гуми є аромат ‘дешевого китаю’, сліди барвника на руках, неоднорідність текстури матеріалу. Якщо дуже хочеться купити таку іграшку котику, то не полінуйтеся поцікавитись у продавця наявністю сертифікатів якості.

 

Іграшки з пір’ям. Основна небезпека тут власне на пір’ї. Недобросовісні виробники абияк монтують пір’я на іграшки. Відірване перо може потрапити у дихальні шляхи. Крім того, пір’я фарбують у яскраві кольори. Виглядає чудово! Погодьтеся? Барвники можуть бути не найвищої якості, що може призвести до отруєння тварини.

5 m sizalnaya verevka dlya koshek skreplyayushchie igrushki sdelay sam 3a64968f40713260f70288a17e884848 500

 

Іграшки підвішені на мотузці. Йдеться саме про ті, що підвішуються стаціонарно, наприклад до кігтеточки. Особливо цікаві такі пристосування кошенят. Небезпека полягає в тому, що котик залишається з такою іграшкою віч-на-віч, а підступна мотузка може легко заплутатися навколо лапки. А може й не довкола лапки. Якщо Ви вже принесли кошеня в будинок, то не лінуйтеся пограти з ним півгодини вудкою.

 

Іграшки декоровані бісером. Виглядають вони стильно, модно, молодіжно. Особливо небезпечні варіанти виробів, коли бісер просто приклеєний. Навіть якщо бусинка дивом не потрапить у дихальні шляхи, то просто проковтнута може доставити чимало проблем. Стороннє тіло в організмі явно не те, що хоче отримати кіт від ігрищ з новим аксесуаром.

 

Підходьте з відповідальністю до вибору іграшок для котика. Не соромтеся запитувати продавців перед покупкою, адже Ви купуєте іграшку не для кота, а для рівноправного члена сім’ї.