CategoriesКорисна інформація Статті

Небезпечні продукти для котів.

koshka ne est i ne pet chto delat 2
Їжа! Їжа! Іди до мене сюди!

Часто ми свого вихованця балуємо смаколиками зі свого столу, як повноцінного члена сім’ї. Дійсно зворушливе заняття спостерігати за тим, як котик тягнеться лапкою за ласощами і з апетитом їх уплітає. Але є один важливий аспект. Не вся звична для нас їжа годиться для вживання котикам. Команда Cat Joy пропонує ознайомитися з топ-5 небезпечних продуктів для кішок.

Сирі яйця. Сирі яйця давати кішці, не варто тому, що вони несмачні. Вживання сирих яєць сумнівної якості загрожує сальмонельозом. (До речі, для людини теж.) Варені яйця — інша справа, але, як кажуть, на любителя. Крім того, від вживання сирих яєць у кішки починаються проблеми з шерстю.

Молоко, молочні продукти. Кішка із блюдцем молока щільно засіла у нас у головах потужним стереотипом. Але не все так просто, як здається на перший погляд. Якщо на перших місяцях розвитку кошеня підпаювати молочком — цілком штатна ситуація, то для дорослої кішки це не бажано. Все банально. Дорослі котики не переносять лактозу. Спровокувати діарею у тварини не найкраща витівка, чи не так?

9819668969995

Сира риба. Багато котів люблять рибу. Але давати котею сиру рибку — не найздоровіша витівка. Хвостатий друг може банально отруїтися сирою рибою, що приводить до тяжкого розладу шлунка. Крім того, бактерії із сирої риби можуть призвести до неврологічних проблем. А це загрожує втратою апетиту, судомами й можливо летальним кінцем.

Шоколад. Усі ми любимо шоколад. А що якщо пригостити котея шматочком шоколадки? Чудова ідея! Відмінна ідея, якщо хочете довести свого котея до судом, тремтіння, збити серцевий ритм або занапастити невинну котячу душу. У жодному разі не давайте котею шоколад! Шоколад особливо токсичний для наших котиків.

unnamed 2
Хазяїне, а ти впевнений, що саме так треба обмивати нову кігтеточку Cat Joy?

 

Алкоголь. Здавалося б абсурдний пункт у цьому “антименю для котів”, проте… Давати алкогольні напої кішці — рівносильно підписанню смертного вироку. Усього дві чайні ложки горілки – смертельна доза для тварини. Алкоголь також небезпечний тим, що дуже швидко засвоюється котячим організмом. Навіть невелика доза може призвести до того, що тварина впаде в кому.

Як бачите, за всієї своєї самостійності, котики потребують нас. Вони довіряють своїй людині. Пам’ятайте про це!

Якщо ви хочете чимось зі столу побалувати кішку, то обов’язково поцікавтеся у фахівців доцільністю свого вчинку. Ну чи, як мінімум, загугліть.

1 коментар

  1. Дуже цікава інфа, дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *